Лозан Панов избяга от заседание на Висшия съдебен съвет
09.04.2019  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Остри критики бяха отправени към председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов заради телевизионно интервю на съпругата му по аферата „Апартаментгейт“. След като част от членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет го попитаха стои ли зад думите ѝ, че „в България в момента няма правосъдие“, съдия номер едно напусна заседанието на Колегията.

Повод за оценката на Елисавета Панова беше решението на Административен съд – София, с което беше потвърдена глобата от 1000 лева на Панов за неподадена имуществена декларация пред Сметната палата, мотивирало председателя на ВКС да търси справедливост в Страсбург заради липсата на правосъдие за него в България. Затова и тази сутрин Панов беше посрещнат с въпроси и коментари, пристигнали до съдебните кадровици от редови съдии от страната. В тях се съдържали и обида, и възмущение от казаното от съпругата на съдия номер едно, казаха колегите на Панов и го попитаха директно: „Вяpвa ли нa бългapcĸитe cъдии?“ и „Споделя ли думите на жена си, че осъждането му е извpaщeниe c пpaвoтo?“.

Някои от питащите уточниха, че искат отговор, за да преценят дали да останат на общата заседателна маса.

„Нямам намерение да участвам в това, което организирате“, каза Панов, който от края на миналата седмица също е обект на прокурорска проверка заради закупеното от съпругата му на ниски цени жилище от фирма „Артекс“.

About the Author :

Leave a reply