Откриха голямо количество марихуана в товарен автомобил на границата
14.04.2019  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Голямо количество марихуана, укрито в товарен автомобил, откриха на ГКПП „Златарево“. Задържани са и 8 400 000 къса контрабандни цигари на ГКПП „Петрич“. Това съобщиха главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, заместник-главният прокурор Иван Гешев, директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов и директорът на ГДГП ст. комисар Светлан Кичиков.

На 12 април в 22.00 часа на ГКПП „Златарево“ на влизане в страната се е явил товарен автомобил, управляван от 66-годишен български гражданин. При граничната проверка на шофьора възниква съмнение, свързано както с поведението на водача, така и с товарния автомобил – рисков профил с маршрут за придвижване Косово-България, и пътуващ за първи път през ГКПП „Златарево“. Граничният екип е поискал извършване на проверка с рентген. При инспекцията  митническите служители откриват в ремаркето специално изграден тайник, в който били укрити общо  250 пакета, съдържащи общо 528, 8 кг суха пресована тревиста маса, реагирала положително на марихуана при тестване с полеви наркотест.

Преди изпращането на водача за проверката, която трябвало да стане на ГКПП „Кулата“, шофьорът се почувствал зле и е извикана спешна медицинска помощ. Заради влошеното му здравословно състояние той е транспортиран до болница в Петрич, а на сутринта вчера изпратеният от ГПУ-Златарево наряд е установил, че шофьорът е излязъл от болничното заведение и е тръгнал в неизвестна посока. В рамките на предприетите издирвателни действия, мъжът е открит и задържан от служители на ОДМВР – Перник в автобус, пътуващ за София. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Благоевград, образувано е досъдебно производство по чл.242 от НК.

В събота, в 14.00 часа, екип по противодействие на контрабандата, нарушенията и престъпленията, свързани с ДДС и вътрешно-общностното придобиване на стоки в зоната за отговорност на ГПУ – Петрич, по инициатива на служители от ГПУ- Петрич, при влизане в страната ни е селектиран за проверка с рентген товарен автомобил, управляван от 54-годишен български гражданин. По документи автомобилът превозвал индустриални климатици с дестинация Италия  – Румъния. В хода на извършената физическа проверка на автомобила са открити 8 400 000 къса цигари, без акцизен бандерол. Мъжът е задържан в рамките на 24 часа. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Благоевград, образувано е досъдебно производство.

About the Author :

Leave a reply