Отложиха за септември делото за отнемане на имущество на Братя Галеви
20.05.2019  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Делото за отнемане на имущество за около 4,2 млн. лева на дупнишките бизнесмени и бивши барети Пламен Галев и Ангел Христов – известни като Братя Галеви, и съпругите им, бе отложено за 30 септември. Окръжният съд в Кюстендил мотивира новата дата с несвършена работа от страна на вещи лица и непостъпил отговор от Министерството на правосъдието на Сейшелите за съдебна поръчка, където трябва да бъдат разпитани свидетели, имащи отношение към делото.

Днес беше 28-ото заседание по делото. На него стана ясно, че вещи лица не са открили на адрес офиса на счетоводна къща, която има отношение по процеса, както и не са представили в срок свои оценки и заключения, което затруднява защитниците на Галеви.

Защо делото се бави толкова дълго и какви са възможностите да завърши и кога ще стане това, адвокат Капка Гергинова, която представлява дружество, регистрирано на Вирджинските острови, с което Галеви са имали бизнес отношения, коментира: „Ами аз лично смятам, моят прочит на доказателствата, а не само очакваният, е – искът на комисията да бъде отхвърлен“.

About the Author :

Leave a reply