Полицай от София обвинен за разпространение на наркотици
28.06.2019  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Полицай от столичното 4 РПУ е задържан за разпространение на наркотици след специализирана операция на дирекция „Вътрешна сигурност” и СДВР, проведена под ръководството на Софийска градска прокуратура. Мъжът е бил разследван в продължение на три месеца. Той е задържан по време на извършването на сделка, като от него са иззети 50 таблетки на стойност 500 лева. Още таблетки са намерени в дома му. Наркотичните вещества са амфетамин и екстази. Част от тях вече са изследвани. Купувачът, който е хванат на място, засега не е казал нищо.

Задържаният полицай е назначен като стажант в МВР през 2016 г., а в 4 РПУ е постъпил през 2017 г. Досега не е имал наказания и уличаващи го действия. Според събраните до момента доказателства няма данни за други полицаи, които да са били съучастници. Заедно с него е арестуван и друг служител на районното управление, но поради липса на данни за извършено престъпление той е освободен.

Ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова заяви, че има доказателства и за още две предишни продажби на дрога от същия полицай. „Вчера е продал 50 таблетки, предишните пъти още 40, така че 100 таблетки сме документирали за продажба, а в дома му вчера са открити още 200 таблетки и тефтер, в който е записвал кога колко на кой е продавал“, обясни тя и добави, че наркотикът е намерен в абсорбатор. По думите ѝ в дома на служителя е открита и сумата, която той е получил при предишната продажба.

На задържания е повдигнато обвинение за разпространение на наркотични вещества. На 29 юни в съда ще бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

От своя страна, министърът на вътрешните работи Младен Маринов обясни, че и към момента продължават процесуално-следствените действия и не е изключено да се разшири кръгът на лицата, които ще бъдат задържани. Той заяви, че това не е първият и няма да бъде последният такъв случай. „В последните години системата се обновява, което е хубаво. Но на работа идват момчета 92-ри набор. За съжаление, те не преминават през казармата, където се получават базисни навици и дисциплини“, заяви Маринов.

About the Author :

Leave a reply