32 са обвинени след акцията на ГДБОП за лов на наркоразпространители в цялата страна
12.08.2019  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

32-ма души са с обвинения след мащабната операция на ГДБОП и спецпрокуратурата срещу наркоразпространението на територията на страната. 7 души са в ареста, а 25 души са с европейска заповед за арест. Това обясни пред журналисти ръководителят на специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров.

„Преди около 2 г. беше разпространена една листовка на територията на София с наименование „Те тровят вашите деца” със снимки на лица, за които се твърдеше, че са разпространители на наркотични вещества. Част от тези лица са част от тази организирана престъпна група, която беше неутрализирана през миналата седмица”, отбеляза той.

Случаят е от септември 2016 г., като не стана ясно кой стои зад кампанията, но анализатори заподозряха по-скоро конкуренти, отколкото будни граждани.

Разбитата група е продавала както на едро, така и на дребно по партита в заведения, както и чрез собствена дилърска мрежа, обясни наблюдаващият прокурор Красимир Тренчев.

По думите му бандата е снабдявала някои по-малки групи в столицата, но към момента не може да се каже, че е поддържала връзки с по-големи играчи. Има данни, че тя е притежавала най-малко две наркооранжерии, но освен това в „асортимента” са влизали хероин, кокаин, екстази и т.н.

От думите на Тренчев стана ясно, че престъпната група е действала от 4-5 години, а от 2 години и половина срещу нея се е работело активно, т.е. горе-долу когато и публично се появиха и плакатите с лицата на хора, свързвани с бандата.

About the Author :

Leave a reply