Актуално

Борисов инспектира строежи по околовръстния път на София

Това сме обещали на софиянци – метрото, третия лъч, и да затворим двете дъги. Ако е било лесно, да го бяха направили едно време. Аз не мога да си представя да не го направим. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов, който днес е инспектирал строителните работи на Софийския околовръстен път в участъка от пътния възел „Цариградско шосе“ до пътния възел „Младост“, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Премиерът специално е обърнал внимание на мерките за безопасност и е разпоредил да бъдат изпратени патрули на КАТ на обекта, за да бъде повишена сигурността на трафика около строящия се участък. „Няколкостотин километра ливади сме ги направили на магистрали и съоръжения. След един месец ще видите колко работа ще е отметната, като пчелички са. Това ще облекчи и „Цариградско шосе“, е отбелязал премиерът Борисов.

Общата стойност на проекта е близо 143 млн. лв. Дължината на трасето е 6 км. Срокът за проектиране и изграждане на пътния участък е общо 910 дни, от които 180 дни за проектиране и 730 дни – за изпълнение на строително-монтажни работи. Археологическото наблюдение се осъществява от Националния археологически институт с музей на БАН. Въведена е временна организация на движението. Извършени са всички земни работи и предстои подготовката по изграждането на инженерни мрежи, се посочва в прессъобщението.

В рамките на инспекцията министърът на икономиката Емил Караниколов е докладвал за дейностите по решаването на проблема на Перник с водата. „Работи се на помпената станция, на резервоара и в населените места. 3,5 км тръби са реално сложени. Днес ще пуснем пътя Голямо Бучино – Перник, както сме обещали. Язовирът се пълни много добре“, е заявил министър Караниколов и е добавил, че изграждането на водопровода ще помогне много на града.

Leave a Comment