Предпазното съоръжение по границата с Турция работи, става добро, твърди премиерът
11.06.2017  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Предпазното съоръжение по границата работи, става добро, направихме много пътища там. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов на въпрос за нападките на опозицията по въпроса със защитното съоръжение по българо-турската граница. Съоръжението ще бъде „в огромната си част непреодолимо, когато свършат обществените поръчки и бъдат накичени термо-камери, видеонаблюдение и с новите автомобили“, обясни Борисов.

ДАНС и Държавната финансова инспекция работят по сигналите, ако някой е нарушил нещо, когато двете агенции си дадат докладите на прокурорите, те ще вземат мерки, посочи той. „Факт е, че за нашето съоръжение и във Франция, и в Германия, и в ЕК знаят, че сме направили нещо стабилно, добро и всички благодарят за това, че защитаваме добре границата. Това е важно“, заяви той.

По отношение на интервю от петък вечерта на президента Румен Радев Бойко Борисов каза, че няма да нарушава добрия тон, макар че имал основания. Той заяви, че е заварил в Министерския съвет секретно постановление на служебния кабинет, което препоръчва да се вземе решение за купуване на самолети „Грипен“. Експертите ще решат какво да вземат, каза той. Когато си говорим за такива скъпи играчки, трябва да преценяваме кое е най-важно, заяви Борисов. По думите му вчера освен безценния живот на военния летец, който загина в Черно море, държавата е загубила и 50 млн.лв., колкото струва военния хеликоптер и колкото са коледните надбавки на пенсионерите. Когато се появяват огромни харчове за отбрана, бих попитал дали Румен Радев е говорил за това, че единствено неговият шеф, ментор, или както се казва там – г-жа Нинова, не подкрепи двата процента за въоръжаване, коментира Борисов.

About the Author :

Leave a reply