Елена Йончева съди Бойко Борисов от днес
12.10.2017  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Започва делото на депутата от БСП Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов. Софийският районен съд ще разгледа жалбата на Йончева за иск от 20 хиляди лева за нанесени неимуществени вреди. Според иска на депутата от БСП тя е била оклеветена от думите на премиера Борисов: „Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева”. Той обяви това в началото на март по време на предизборната кампания.

Още тогава министър-председателят каза, че не се притеснява от това делото, в което показания трябва да дадат и директорите на разузнаването по време на управлението на Сергей Станишев.

Адвокат на Бойко Борисов е Марин Марковски и той твърди, че Борисов не е имал предвид мен, каза в предаването „Тази сутрин” по бТВ самата Елена Йончева.

Тя е убедена, че ще спечели делото, защото не е взела нито лев от държавата за филмите си. Сумата от 20 хил. лв. ще дари на семейства с репродуктивно проблеми. По думите й проблемът е във факта, че у политиците на власт има чувство на безнаказаност.

По темата за оградата на границата с Турция, Елена Йончева обясни, че проблемът е в основателни съмнения за корупционни практики. „Гранична полиция, а не МС, е решила да промени проекта за оградата и изпраща писмо до областните управители, като от двуредова, решава да е едноредова. Областните управители, заедно с частни фирми, променят проекта. Това е в нарушение”, каза Йончева.

В скандала „Кумгейт”, според Елена Йончева, освен че има  морален аспект, има съмнение за корупционна схема в община Хасково и според нея прокуратурата трябва да се самосезира. „Ако тя не го направи, ние ще внесем сигнал, за да се разследват връзките в общината”, категорична бе тя.

About the Author :

Leave a reply