БСП се похвали с добра комуникация със социалния министър
13.10.2017  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Депутатът от БСП Антон Кутев заяви тази сутрин, че има добра координация с министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, която води до резултати. Той поздрави министъра за вдигането на минималния доход, което ще помогне много на хората с увреждания, но припомни, че това е отколешно настояване на социалистическата партия. Той заяви, че комуникацията е начинът да се решават проблеми, но изрази мнението, че все пак едва ли ще се постигнат чудеса.

Антон Кутев похвали президента Радев за баланса и разума, който проявява по въпроса с антикорупционния закон и заяви, че собственото му виждане за антикорупционния орган съвпада с това на държавния глава. Той заяви, че по отношение на отнемането на имущество няма голяма разлика между предложенията на ГЕРБ и БСП, но ключовата разлика е в самия орган. По думите му Прокуратурата е доказала, че не може да се справя със случаите на корупция по високите етажи и обвини управлението на ГЕРБ за неработещата антикорупционна система.

„Ние искаме да разследваме всички за корупция, а корупцията по високите етажи. Това трябва да става с разследване, защото сегашната система се е доказала като неработеща. Не може органът да се назначава от мнозинството на парламента. Това са трите ключови разлики“, обясни Кутев.

Той призна, че това държавният глава да назначава ръководителя на антикорупционния орган не панацея за решаването на проблема, тъй като президентът и кабинетът може да са от една и съща политическа сила, като допълни, че дори президентската институция не е безкрайно независима.

About the Author :

Leave a reply