В МВР има много крадци на гориво, признава вътрешният министър
01.12.2017  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

„В схемата има замесени доста хора“, обобщи пред Нова телевизия вътрешният министър Валентин Радев по повод разкритията на предаването „Господари на ефира“, че полицаи от Павликени крадат бензин за лични цели. Той коментира: „Знам за случая, откакто съм министър. Следим ги и сме правили записи с всички средства. С „Господари на ефира“ сме работили почти успоредно“.

Радев уточни, че разследването на кражбите е отнело повече време, за да могат да се съберат годни материали, които впоследствие да не бъдат отхвърлени от прокуратурата.

По повод разследването на Нова телевизия за измамата с таксита-менте той заяви: „Имаме две проверки направени – в края на септември и началото на октомври. Има три досъдебни производства. Работили сме заедно с Икономическа и Пътна полиция“.

Телевизията показа вчера как коли, боядисани в жълто, возят пътници от Летище София. За 5 километра шофьорите поискаха 30 лева, а на чужденка дадоха медицинска бележка вместо касов бон. Радев увери, че човекът от репортажа на Вероника Димитрова е установен.

Министърът съобщи, че след предупрежденията на синоптиците за обилни валежи е създаден кризисен щаб за контрол и координация: „Изпратили сме хора навсякъде.  Следим реки, язовири. Идеята на щаба е да не се повтори това, което стана в Бургас”.

Той коментира и твърденията на баретите, че ръководството на отряда упражнява своеволия и репресии върху неудобни служители. И видя външна намеса в откритото писмо, изпратено от тях: „Това са го подписали само около 20% от общо 200. Те трябваше да дойдат да се оплачат по каналния ред. Как така решиха, че няма да им обърнем внимание“.

Радев обясни и идеята да се разреши на пътните полицаи да отвеждат провинилите сe шофьори в полицията: „Искаме да създадем още едно притеснение на тези, които драстично нарушават правилника за движение”.

В отговор на въпрос, министърът уточни, че пътните полицаи ще преценяват при кои провинения да се налага тази мярка. Радев не изключва да има злоупотреби от страна на униформените, но това не било толкова важно, ако се спаси човешки живот.

Министърът на вътрешните работи не се съгласи с твърденията, че по отношение на данните за жертви от катастрофи има „стъкмистика“. Разминаването на информацията в определени случаи, можело да се обясни с факта, че данните се менят ежечасно, а и идвали от различни служби.

About the Author :

Leave a reply