Адвокат очаква развихряне на страсти около проблема с царските имоти
05.12.2017  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

„Има достатъчно данни и архивни документи, които установяват точно и ясно каква институция е било интендантството на Негово Величество. Има и документи, които посочват кои имоти са лична собственост на Фердинанд I и Борис III“. Това заяви в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия Любомир Денев, адвокат на държавата по едно от делата за царските имоти. Става дума за делото „Кричим“, което държавата спечели и което отне имота от Симеон Сакскобургготски.

В понеделник стана ясно, че спорът за царските имоти се връща в съда. Това се случи, след като държавата направи нов завой по казуса и се отказа от споразумение с фамилията Сакскобургготски. Министерството на правосъдието препоръча претенциите за наследствени дворци и гори да бъдат уредени със специален закон.

„Предполагам, че неизбежно ще се разбунят страстите, защото във времето политически въпросът е бил представен от много гледни точки“, смята адвокат Ели Христова.

„Искам изпълнителната власт да не се оттегля от казуса с царските имоти, защото в делата държавата се представлява от регионалния министър и земеделския министър (по делото за горите)“, посочи тя.

Към момента продължават да се водят делата за Царска Бистрица, за Двореца „Врана“ и за царските гори в Рила.

Снимка: valeross.com/Антон Каракашев

About the Author :

Leave a reply