Пироговци излязоха на протест срещу ръководството на болницата
05.12.2017  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Лекари и медицински сестри от института за спешна помощ „Пирогов” излязоха на протест срещу ръководството на болницата, съобщи бТВ.

Синдикалната секция „Подкрепа” в спешната помощ е изпратила писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев с редица искания, както и за оставка на изпълнителния директор на „Пирогов” проф. Асен Балтов.

„Сезираме ви за нарастващото напрежение в най-голямата спешна болница в България, породено от хаотичното и некомпетентно управление на сегашното ръководство”, се казва в писмото.

В аргументите за исканата оставка се посочват още и примери за „скандални назначения и неоправдано раздуване на административни длъжности с високи трудови възнаграждения за сметка на медицински служители”.

Медицинските служители, излезли на протеста днес, се оплакаха, че нямат консумативи и лекарства и че заплатите им значително са намалели.

По думите им доверието към новото ръководство вече е изчерпано. Протестиращите медицински работници заявиха, че утре отново се събират, за да изразят недоволството си, както и че са готови да си подадат колективно оставката, ако и проф. Балтов не се оттегли.

От ръководството на болницата отговориха, че няма да коментират протестите, докато не приключи проверката на здравното министерство. Тя беше разпоредена вчера от министър Кирил Ананиев след писмото на протестиращите медици.

Снимка: бТВ/Теодора Трифонова

About the Author :

Leave a reply