БСП предлага мораториум върху откриването на нови частни болници
05.12.2017  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

„ИБ на БСП взе решение ПГ на „БСП за България“ да внесе проект за решение на парламента за мораториум върху лицензиране на нови частни болници“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Според нея, докато текат проверки, ще изникнат още нови частни болници.

„Затова ние утре внасяме решение за забрана за лицензиране на нови. Всичко, което днес се говори, преповтаря наши тези, включително от преди няколко дни, докато обсъждахме бюджета“, каза още тя. Нинова припомни, че БСП винаги е настоявала за спасяване на областните и общинските болници, да не се прехвърля ресурс и да не се източва към частните.

„По време на обсъждане на бюджета предложихме държавните, общински и областни болници да не са търговски дружества. Отново ще предложим това и ще повторим тази наша законодателна инициатива и дано се намери разбиране от другите парламентарни групи и да се приеме. Първата ни стъпка е забрана за лицензиране на тези частни болници, които са построени и чакат лиценз“, подчерта Корнелия Нинова.

About the Author :

Leave a reply