Антон Тодоров: Сделката за Техноимпекс вони отвсякъде
06.12.2017  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Днес г-жа Нинова извърши много сериозен политически акт като лидер на социалистическата партия – реабилитира приватизацията като процес, казвайки, че след като не е осъдена, всичко е наред. Това коментира на извънреден брифинг Тома Биков от ГЕРБ.

Той припомни, че социалистическата партия в продължение на десетилетия е твърдяла, че приватизацията е криминална. Или твърди вече, че не е криминална, или че единствената сделка, която не е криминална, е за „Техноимпекс“, е заключението на Биков.

По-рано Корнелия Нинова обвини ГЕРБ в лъжа за „Техноимпекс“ и показа документи за подаден сигнал и извършени проверки на приватизацията на дружеството. Миналата седмица от ГЕРБ цитираха писмо от главния прокурор Сотир Цацаров и посочиха, че не са подавани сигнали и не са извършвани прокурорски проверки по сделката за дружеството.

„Социалната другарка Корнелия Нинова, РМД-то което представлява – когато казвам Корнелия Нинова, разбираме „Техноимпекс“ РМД, не е платила никакви реални пари освен тези 70 000 долара. Платила е 630 000 долара фиктивно чрез компенсаторни записи. Тази сделка вони отвсякъде, аз съм готов да седна с Корнелия Нинова и го организирайте това нещо – документ срещу документ, факт срещу факт. Тя днес излъга за пореден път. Не се свеня да го кажа“, категоричен бе Антон Тодоров.

Корнелия Нинова не е платила реални пари, освен 70 хил. долара, останалите 90 на сто по сделката са компенсаторни записи и бонове, обясни Антон Тодоров. От ГЕРБ представиха редица документи като доказателство, в т.ч. и служебен доклад от одит, извършен през 1998 г. от дипломиран експерт-счетоводител за балансите във фирмата.

Когато се стига до приватизация на „Техноимпекс“, РМД-то се оглавява от Корнелия Нинова, тя  става акционер, и то с 33 процента, продължи Тодоров. След това, допълни той, стига до 31 на сто, а през 2005 г., преди да продаде акциите си, вече има 48 процента в РМД-то, което притежава „Техноимпекс“.

Исканията за проверки за нас не са свидетелство колко и какви проверки са осъществени, не може веднага и конкретно да заявим, че не се касае за една-единствена проверка – по сигнал на КТ „Подкрепа“, коментира на свой ред твърдения на Корнелия Нинова председателят на правната комисия Данаил Кирилов.

За лидерската среща, инициирана от председателя на БСП, той каза, че до момента няма покана. Самият Кирилов бил оправомощен от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов да се включи в такива разговори, защото става дума за законодателна дейност и проекти, разработени от юристите на ГЕРБ.

About the Author :

Leave a reply