БСП продължава да настоява за мораториум за откриване на нови болници
06.12.2017  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Един мораториум с решение на Народното събрание е доста сериозно нещо. Това е един по-сериозен акт, с който парламентът ще изрази своята воля и ще стимулира поредица от действия в здравеопазване, заяви в предаването „Денят започва“ по БНТ Жельо Бойчев, заместник-председател на „БСП за България“ по повод предложението на левицата за нов мораториум върху лицензирането на нови частни болници.

Той, че това е само една от стъпките, които предприема левицата. Освен това ще организира много сериозен дебат с експерти за това как трябва да изглежда здравеопазването в България.

„Когато готвихме нашите алтернативи, видяхме каква е ситуацията. Направихме разрез на всички проблеми, здравеопазване и образование са може би на първо място. Вижда се, че след като определени модели не дават нужен резултат, трябва да бъдат променени. Левицата имаше смелостта да каже „край“, нужна е цялостна, радикална промяна. Това болницата да не са търговски дружества е една много малка стъпка. Тя е израз на желанието ни да не се гледа на здравеопазването като на търговия, на стока. Това е проблемът, който казваме“, обясни Бойчев.

About the Author :

Leave a reply