Кабинетът отпусна 940 хил. лева за ремонт на южното крило на Зографския манастир
06.12.2017  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Правителството одобри с постановление допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет в размер на 940 000 лева за Дирекция „Вероизповедания“, за да извърши довършително-ремонти работи и  изграждане на комуникациите в южното крило на манастира „Свети Великомъченик Георги Зограф“ в Атон – Гърция. Това каза пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов по време на днешното правителствено заседание. Той уточни, че средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет за 2017 г.

Финансовият министър допълни, че светата обител е информирала, че с тези средства ще се осигури необходимият ресурс за цялостно завършване на реконструкцията на това крило.

В знак на благодарност игуменът на Зографския манастир архимандрит Амвросий подари на премиера чудотворна икона на „Св. Георги“.

„Вие поискахте 230 000 лева, ние опуснахме 900 000 за цялото крило, за да направите Зографския манастир така както трябва“, обърна се Бойко Борисов към архимандрит Амвросий.

Премиерът Борисов благодари за чудотворната икона и се надява средствата да помогнат светата обител да стане „максимално хубава и добра“.

About the Author :

Leave a reply