Генчо Начев зове да няма „мъртви души” в болниците
08.12.2017  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

По отношение на източването на болниците е важно да няма мъртви души – да не се отчитат хора, които въобще не са минавали през болниците. Трябва да се спре и търговията с пациенти. Това каза в интервю за бТВ изпълнителният директор на болница „Св. Екатерина” Генчо Начев.

Според него трябва да има преструктуриране, в което влиза и съкращаване на болници.

Трябва да се въведе национална здравна карта със задължителен характер и въз основа на нея да се каже къде от какви болнични заведения има нужда, каза директорът на болница „Св. Екатерина”.

По думите му трябва да се направи оценка къде какво е необходимо и това, което е нужно, да се запази. Всичко останало трябва или да се закрие, или да се преструктурира на спешни центрове с транспортни звена, или да се остави да работи на кешовия пазар, но не да използва обществените средства, посочи проф. Начев.

Мораториумът за нови лекарства няма да ограничи лекарите, защото той не забранява изписването на каквито и да било лекарства, категоричен  беше той.

„Това създава временна финансова дисциплина. Тези лекарства могат да се купуват от гражданите, но няма да се плащат на 100% от Касата”, допълни проф. Начев.

About the Author :

Leave a reply