Арестуваха младежи, нахлули с бухалки и метални прътове в столична гимназия
08.12.2017  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Нов случай на агресия в училище. Група маскирани и въоръжени с бухалки и метални прътове младежи нахлуха в Професионалната гимназия по електротехника в София. Охраната не е успяла да ги спре, а след нападението маскираните момчета са избягали.

Нападателите са задържани. Двете момчета са на 18 години, единият е криминално проявен – за хулиганство. И двамата са тренирали бокс, съобщава Нова телевизия.

„На базата на делегираните бюджети директорът решава каква ще е охраната на училището”, каза в предаването „Здравей, България” Камен Радев, старши експерт в РУО-София.

Той съобщи, че училището е одобрено за закупуването на турникет-система, която възпрепятства свободното влизане на външни хора. „Въпрос на време е тя да бъде поставена”, добави Радев.

Една от версиите, по които работи полицията, е конфликт заради момиче.

„Едва ли охранител може да спре млади момчета с палки. Ние не можем да спрем децата на входа, но можем да предпазим тези, които са вътре”, каза психологът Младен Владимиров.

„Представете си ако този проблем се беше случил извън училището. Най-вероятно боят щеше да бъде много по-тежък, а можеше да има и други пострадали”, добави той.

Експертът посъветва родителите когато видят, че детето им в стаята си да има бухалка или палка, да поговорят с него.

В училището предстоят родителски срещи, на които ще се говори за агресията сред децата и как могат да помогнат родителите.

About the Author :

Leave a reply