Волен Сидеров изрази увереност в запазването на управляващата коалиция
12.12.2017  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

„Златна прегръдка” между ГЕРБ и националистите няма, а представителите на „Обединени патриоти” във властта са успешни и затова на този етап агресивната политика от миналото трябва да остане на заден план. Това стана ясно от думите на лидера на „Атака” Волен Сидеров пред бТВ.

Той се надява съюзът да издържи пълен мандат: „Премиерът Борисов не би трябвало да дава оставка без консултиране с нас като коалиционни партньори. Ако ние не се свалим, няма кой”. До момента ГЕРБ нямат пълен мандат във властта след премиерските оставки през 2013 г. и 2016 г.

„Нито една обструкция няма от европейските партньори за участието на Патриотите във властта. (…) Участието на „Обединени патриоти” във властта показва стабилност, легитимира нашите партии и ще ги легитимира още по-добре като представители на консервативната политическа среда по време на председателството”, заяви Сидеров.

Той заяви, че „Атака” няма партийни назначения и политическата сила е гласувала доверие на експерти. Как се чувства един националист във властта? „Като човек, който реално може да свърши нещо – мога да лобирам нещо да стане през някой министър”.

На коментара, че е доста умиротворен в думите и действията си, националистът отговори: „Моята позиция, моята роля в момента е такава. Председател съм на „Обединени патриоти” в парламента, трябва да координирам три партии”. Сидеров отбеляза, че „животът е най-големият сценарист и режисьор” и сега общува спокойно с актьора Евгени Будинов (междувременно станал депутат от ГЕРБ), в когото влезе в сблъсък пред НАТФИЗ преди години.

Волен Сидеров похвали две от големите инициативи на ГЕРБ – за ревизията на приватизацията и за активизиране във външната политика.

Според него повечето българи искат проверки на раздържавяванията: „Знам, че е трудно да се направи този прочит. Смятам, че е необходимо. Какъв ще е резултатът не можем да кажем, ще е много идеалистично да има пълна справедливост”. Експерти видяха в заявките за ревизия инструмент за политическа разправа с конкретни лица от бизнеса. Сидеров коментира, че е странно, че БСП бяга от темата и не иска да подкрепи конституционните промени.

Той приема много добре участието на премиера Бойко Борисов в танца със саби в Саудитска Арабия: „В момента България е уникална като държава, защото е добре приета от различни посоки на света. Бойко Борисов провежда една балансирана и много добре премерена политика”.

About the Author :

Leave a reply