Десислава Атанасова чака да види за какво точно ще я съди Нинова
13.12.2017  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

БСП ще обогати правната теория, защото досега не е било да се съди политическа партия за някакви манипулации, това ще бъде прецедент. Така Десислава Атанасова и ГЕРБ отговориха на заявката по-рано от лидера на БСП Корнелия Нинова, че завежда дело срещу Атанасова и ПП ГЕРБ за лъжите и клеветите за „Техноимпекс“.

Паралелни съдебни процеси, сигурно ще бъде интересно, но предпочитам да приключим първо този, защото тя все пак е първа по време, очаквам да видя мотивите в исковата молба. Това отговори Атанасова на въпрос дали не обмисля вариант за контрадело срещу председателя на левицата.

Тя призова БСП на дебат, но, първо, по думите на Десислава Атанасов, социалистите трябвало да се уточнят дали губят идентичност като социална, лява партия, дали лидерът им от „десен приватизатор се е превърнал в социален“.

Но не разбрахме, отбеляза Атанасова, дали Нинова през 1999 г. е подписвала договор за приватизация, три допълнителни споразумения за намаляване цената на приватизационния договор. Явно БСП е в шизофренично състояние, заключи тя.

Десислава Атанасова беше категорична, че всичко ще се изясни в съда. Тя очаква Нинова със свидетели и факти. И добави, че писмото на главния прокурор по нейно запитване за проверки на „Техноимпекс“, също ще бъде докрай оповестено в съдебната зала.

Заявеното намерение на левицата да предложи инкриминиране движението на лекарства би нарушило договор с ЕС, според председателя на здравната комисия Даниела Дариткова. Тя увери, че ГЕРБ са готови да приемат всяко добро предложение на БСП по темата, макар и решенията да са непопулярни и тежки понякога.

Като политизиране на въпроса за цената на водата, заявявайки протестна акция на 15 декември пред ДКЕВР, коментира друга тема от днешната пресконференция на социалистите Тома Биков. ГЕРБ е срещу смяната на модела за калкулиране на цената, стана ясно от думите му. Той припомни, че от години цената се пресмята на базата на формули, а не на идеологически принцип, но уточни, че, ако БСП искат да сменят формулата, да предложат свой вариант.

About the Author :

Leave a reply