Ахмед Доган се изказа против предсрочни парламентарни избори
22.12.2017  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

В реч пред елита на „Движението за права и свободи“ снощи почетният председател Ахмед Доган обяви отиващата си година като една „от не най-благодатните за ДПС“. Според него обаче се наблюдавало събуждане на местните организации. Доган отбелязва, че „външният натиск“ се е преобразувал в усилия за помирение и обединение на всички, които са се отцепили от ДПС.

Доган отбелязва и че пред страната стои сериозно предизвикателство – председателството на Европейския Съвет, по време на което България ще е във фокуса на важни събития. Според него въпрос на обща политическа и социална отговорност е да се комуникира на нормален европейски политически език.

По думите на Доган не е маловажна и темата за вота на недоверие към правителството в началото на Европредседателството.  Почетният председател на ДПС е категоричен, че няма политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата.

Големият проблем на правителството на Борисов, казва Доган, е коалиционната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета.

Ако вотът на недоверие към кабинета „Борисов 3“ мине, няма партия от опозицията, която да поеме политическата отговорност за управление на страната каза Доган в своята реч.

Ако целта е „стани да седна“, не си заслужава усилието да подложим на изпитание общия ни дом, казва Доган. Според него бъдещият кабинет няма да има по-дълъг живот от няколко месеца.

Това, че вотът е в навечерието на европредседателството, също не е без значение, смята той. „Доколкото разбирам, този вот на недоверие няма за цел да свали правителството, а само да го коригира и насърчи към позитивни дела“, допълва Доган и по този начин припомня позицията на движението, че вотът не цели свалянето на кабинета, а „демонтирането“ на Патриотите като коалиционен партньор на ГЕРБ във властта.

На финала Доган призовава отцепници и критици да се върнат в ДПС: „Всеки, който реално се разкайва, да заповяда“, казва той. Но допълва, че „ДПС си има устав, който регламентира подобни ситуации“.

Днес Доган е много по-голям оптимист, отколкото преди две години. Той достатъчно ясно казва, че ДПС е много по-голям приятел на Борисов, отколкото „Обединените патриоти“, заяви тази сутрин пред нова телевизия журналистът Илхан Андай. „Той гарантира живот на правителството на Борисов“, смята Андай.

About the Author :

Leave a reply