Центърът за градска мобилност на София е нарушил закона
16.06.2016  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

В обществената поръчка за изработването, доставката и монтажа на 60 спирки в София, заради която гръмна скандал през април, довел до оставката на зам.-кмет и депутат от ГЕРБ, от участвалите 8 кандидати 7 са били отстранени по формални причини, съобщи „Новинар“.

Комисията по избор е предложила сключването на договор за 236 000 лева на останалия единствен кандидат. Това е показала назначената специално от кмета Йорданка Фандъкова проверка на всички обществени поръчки, проведени от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) от началото на миналата година до април 2016 г.

Сред мотивите на комисията за отстраняването на 7-те кандидати е, че удостоверенията за пълна проектантска правоспособност и за техническа контрол не са заверени с текста: „Вярно с оригинала” с подпис и печат.

„Това са доста формални поводи. Процедурата е проведена законосъобразно, но отстраняването на 7 фирми по такива формални причини буди сериозна тревога”, каза кметът Фандъкова.

По тази причина резултатите от проверката ще бъдат предоставени на Държавната финансова инспекция.

През лятото започва и проверка от страна на Сметната палата, одобрена от Народното събрание.

„Няма да има политически чадър за никого. Знаете, че след избухването на скандала само заради съмнения поисках оставките на всички членове на Борда на директорите на ЦГМ. В момента тече конкурс за ново ръководство. Никой няма да бъде закрилян. Който каквото си е направил, ще си носи отговорността”, бе категорична Фандъкова.

About the Author :

Leave a reply