Петорно убийство в Нови Искър, полицията разследва престъплението с всички ресурси
03.01.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Петима души бяха открити мъртви вчера в къща в Нови Искър, след като техен роднина е съобщил в полицията, че не може да се свърже с тях от дни. Главният прокурор Сотир Цацаров, който заедно с директора на Националната следствена служба Борис Сарафов, пристигна на мястото на инцидента, уточни, че жертвите са баща, син, дъщеря на съпругата, младеж – неин приятел, и възрастна жена – майка на съпругата.

По първоначални данни те са открити застреляни с по един изстрел, заедно със семейното им куче, като вероятно убийството им е станало в Новогодишната нощ. По думите на главния прокурор става въпрос за тежко криминално престъпление, извършено хладнокръвно.

Главният секретар на МВР Младен Маринов поясни, че за издирване е обявена жена, която е живяла на съпружески начала с един от убитите и автомобил БМВ Х 5, собственост на семейството, който липсва от мястото на престъплението. Полицията разпространи снимка на издирваната 44-годишна Кети Николова Кюхова. За момента все още не е намерено оръжието, с което са били застреляни жертвите. Предстои установяването и разпитването на свидетели.

Според главния секретар на МВР на този етап не е изведена водеща версия и е преждевременно да се говори за убийство и самоубийство. Главният прокурор Сотир Цацаров увери, че целият капацитет на столичната полиция работи по случая и продължава активната работа по изясняване на евентуални криминални връзки, минало, регистрации и други данни. От МВР уточниха, че повече информация по случая ще бъде предоставена след приключването на действията на експертите.

Снимки: БНТ/БТА

About the Author :

Leave a reply