Съдът върна на работа кмета на Септември Марин Рачев
14.02.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Апелативният специализиран съд върна на работа кмета на Септември Марин Рачев и общинския служител Станой Милов. Решението беше посрещнато с аплодисменти и викове „победа“ от техни симпатизанти.

След зрелищна спецакция в началото на февруари Рачев беше обвинен за умишлена безстопанственост и неизгодна сделка.

Съдът обаче прецени, че срещу Рачев няма категорични доказателства, нито факти, които да сочат, че ще попречи на разследването и взе предвид, че е излязъл в отпуск до 2 април.

В мотивите съдът посочи, че разследваните договори за ремонт – с втората братовчедка на жената на кмета – макар да пораждат съмнения и недоволство в малкия град, не са забранени от закона. Освен това били подписани от заместник-кмета. А посочената като „неизгодна сделка“ за купуване на терен е по решение на общинския съвет.

След решението Рачев декларира, че ще съдейства на разследващите и до 2 април няма да влиза в общината, освен когато бъде поканен от ресорния министър за подписване на концесията на минералното находище „Варвара“. Интереси, свързани точно с този извор, според кмета, са причина за проблемите му с правосъдието.

Прокуратурата твърди, че срещу Рачев има документи, разпити и СРС-та. Според съда обаче няма нито една експертиза, в подкрепа на обвиненията, СРС-тата не са приложени по делото, а показанията са противоречиви.

Снимка: БНТ/БТА

About the Author :

Leave a reply