При силен интерес: Обучителен център “Темида” и КЗЛД проведоха семинар за защита на личните данни
25.04.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

При изключително силен интерес се проведе семинар на тема “Новият закон за личните данни”. Събитието бе организирано от Обучителен център “Темида”, като в него се включиха и членове на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД).

Във форума участие взеха юристи, нотариуси, частни съдебни изпълнители, представители на финансовия и счетоводния сектор, както и такива на малкия, средния и големия бизнес.

Каква е правната рамка на новия европейски регламент пред участниците разясни адвокат Николай Цветанов, който оглавява екипа на „Пенков, Марков и партньори“ в сферата на защита на личните данни.

Каква следва да е техническата подготовка за EU GDPR 2018, какво е GAP анализ, криптиране и псевдонимизация разясни Вихрен Славчев, който притежава повече от 15 години опит в сферата на ИТ и управлението.

Отговор на въпросите какви са законовите основания за обработване на лични данни, съгласно GDPR и задължение за отчетност на лицата, обработващи личните данни на участниците даде адвокат Димитър Тодоров,  който е синдик, вписан в утвърдения списък към Министерство на правосъдието на Република България, представител по индустриална собственост, вписан в регистъра към Българско патентно ведомство (БПО) и в списъка към Служба на Европейския съюз за интелектуална собственост (СЕСИС).

По време на събитието участниците имаха и възможността да отправят въпроси и да получат обосновани отговори от експертни лица, представляващи контролния орган – Комисия за защитата личните данни. Това бяха главен експерт Олга Александрова и главен експерт Наталия Николова. Те дадоха и практически стъпки за прилагането на Общия регламент за защита на личните данни.

About the Author :

Leave a reply