Адвокатски кантори в Лондон прилагат изкуствен интелект в работата си
30.04.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Повечето адвокатски кантори в Лондон масово използват или планират да използват изкуствен интелект в работата си. Чрез него се цели да изчезне напълно човешкият фактор в създаването, обработването и проверката на правни документи, пише „Дневник“.

С използването на изкуствения интелект се очаква и сериозно съкращение на персонала в канторите, като на места това ще до половината от него. Висшите служители обаче изглеждат сигурни в работните си места, тъй като тяхната дейност трудно може да се извършва от компютри.

Според проучване на консултантската компания CBRE, обхванало над 100 адвокатски кантори, 48% от тях вече използват изкуствен интелект в бизнеса си, а 41% имат планове съвсем скоро да направят същото. Проучването установи още, че 61% от използващите изкуствен интелект компании са го внедрили за обработването на правни документи. Близо половината го използват за проверка на документи, а 42% – за научни изследвания. Около една трета от канторите залагат на изкуствения интелект за извършване на административна правна помощ.

Почти половината кантори за заявили, че в резултат на това се очаква намаляване на броя на служителите, но само 7% смятат, че висшите работни места ще бъдат съкратени.

Адвокатската професия изисква значителна административна работа, както и преглед на документи. Потенциалът за намаляване на разходите за персонал е водещ за използването на изкуствен интелект, подчертават повечето кантори.

През миналата година бившият изпълнителен директор на Дойче банк Джон Криан прогнозира, че изкуственият интелект може да се превърне в основен персонал на банката, тъй като се очаква да замени редица служители. Занимаващите се с финансови услуги, счетоводство и закони обаче няма да са сред съкратените.

About the Author :

Leave a reply