Валери Симеонов с нова инициатива по предложенията за промени в Закона за хазарта
03.05.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

До края на седмицата вицепремиерът Валери Симеонов ще обсъди с партньорите си от Патриотичния фронт предложенията за промени в Закона за хазарта. В интервю за БНТ Симеонов каза, че очаква отговор по темата и от ГЕРБ. Той вече е водил разговори с ръководството на партията.

Промените предвиждат ограничаване на рекламата на частни хазартни игри. Собствениците им имали приходи от над 3 милиарда годишно, но законът не ги задължава да плащат нито ДДС, нито данък печалба, обясни Симеонов. По думите му, те плащали само такса от 15%. А спортният тотализатор е длъжен да заделя средства от печалбата си за самоиздръжка и подкрепа на спорта у нас.

Във връзка с разрешаването на проблема с ромите преди време в Асеновград, Симеонов заяви, че се гордее, че е активно имал участие в този процес.

„Направихме една координирана и една съгласувана кампания заедно с местните власти в Асеновград. Държавата заедно с местните власти успя да реши този проблем, за което благодаря на община Асеновград, както и на обществеността, която макар малко трудно и със закъснение разбра и подкрепи нашите действия. Там беше назряла една втора Катуница. Етнически градът беше разделен на две. Имаше рискове от сблъсъци, кръвопролития и т.н. Ние постигнахме пълно омиротворяване. Оттогава в Асеновград няма никакви проблеми. Същият модел наложихме в Пловдив“, обясни Симеонов.

С дистанционно управление, европейски мерки и напудрени доклади няма да се решат проблемите в ромските квартали в България. Решават се, когато човек отиде на място, уточни Валери Симеонов.

Кадър: БНТ

About the Author :

Leave a reply