Кметът на София: Черната предизборна кампания започна
04.05.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Черната предизборна кампания започна, оплака се кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за бТВ. Относно това дали приема начина, по който бе арестувана Десислава Иванчева, Фандъкова коментира: „Разбира се, че не беше приятно това, което всички видяхме. За мен обаче е много тревожна ситуацията, която е в район „Младост“. Районът е вторият по големина в София, това са над 110 хил. души, които вече толкова време нямат нормално административно обслужване. Това е изключително важна задачата, от която за съжаление както се вижда кметският екип абдикира, за мен е най-важно да се възстанови работата там“.

„Информацията, която излиза не винаги е точна, защото днес ние четем навсякъде, че изпълняващия длъжността кмет е подал оставка, а всъщност оставката, която изпрати до нас е оставката му като зам.-кмет. Която може да разписана само от кмета, който е в изпълнение на своите задължение, действащия кмет, който е г-жа Иванчева“, поясни Фандъкова. Тя поясни, че се е опитала да обясни на Владимир Клисуров на среща в понеделник, че ще продължи да помага и съдейства за решаването на проблемите. По думите й от „Фейсбук“ е разбрала за решението му.

„Аз не мога да освободя г-н Клисуров от длъжността му, всички сме длъжни да спазваме законите. Чета, че съм бягала от отговорност – напротив, срещам се и съм готова да помагам за решаването на проблемите“, допълни тя. Фандъкова заяви, че се надява днес г-н Клисуров да работи и от вторник ще е в платен отпуск, когато мястото ще заеме другият заместник Румен Русев

Йорданка Фандъкова коментира, че 2 години няма нито един доклад от г-жа Иванчева за конкретно решение. Тя поясни още, че никога не е получавала сигнали за искане на пари, но е получавала изключително много сигнали за забавено строителство.

Фандъкова се изказа и за публикувания в някои медии „СРС” разговор между Иванчева и сочения за посредник в корупционната сделка Петко Дюлгеров. В записа се говори за това, че Иванчева не е искала, а й е бил предложен подкуп от инвеститор, който „си е опекъл работата в ГЕРБ”. Тя не е искала да вземе парите, основната част от които били за Йорданка Фандъкова. Столичният кмет посочи, че е подала официално запитване в прокуратурата дали има такъв разговор в материалите по делото. Отговорът е бил отрицателен.

Фандъкова опроверга и информациите, че може да подаде оставка по здравословни причини. „Очевидно е, че черната предизборна кампания започна. Искам да помоля и опоненти да говорим за решаването на проблемите в града. Кметовете се избират, за да решават проблемите на хората. С пиар можеш да издържиш няколко месеца, но хората искат реални действия“, каза още тя.

Кадър: бТВ

About the Author :

Leave a reply