Вътрешният министър: Структурните промени остават основният ни нерешен проблем
08.05.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Нерешеният проблем е със структурните промени, каза на брифинг в Сандански министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

„Със сигурност ще има преструктуриране. Хората от администрацията може би ще бъдат насочени към дейности с полицейски функции. Ще използваме и вече получения доклад от Световната банка. Едва тогава ще вземем решение. В началото имахме търкания със синдикатите, но след разговори от моя страна, както и от страна на премиера, мисля, че в момента сме намерили баланс. Освен това всичко, което те са предложили и е добро, ние го вземаме и въвеждаме. Съветът за социално партньорство в МВР работи, съвсем скоро подписахме споразумение, в което всички въпроси са изяснени, но на празника на 5 юли, надявам се, да не ги виждам да правят протести“, отбеляза Валентин Радев.

Министърът присъства на официалната церемония по откриването на обновените сгради на полицията и пожарната в града.

По повод обвинените в Гърция българи в трафик на хора и молбата на омбудсмана Мая Манолова този въпрос да бъде поставен пред гръцката страна, министър Радев посочи „Разбрахме се с министър Тоскас да се направи бързо работна група, за да не страдат хората. Ако има нещо несправедливо или най-малкото различно между нас и съседна Гърция, да го изравним. Това обещах, това направих. Това и ще обясня на г-жа Манолова.“

За войната по пътищата сме отделили повече от необходимите сили и средства, отбеляза министърът.

Правим три нови закона – Закона за движение по пътищата, тук остава само контролната дейност. Законът за водачите и за превозните средства е отговорност на Министерството на транспорта, съобщенията и информационните технологии. Третият – за пътищата, той си остава за Министерството на регионалното развитие и благоустройството, посочи Валентин Радев.

Двадесет и два милиона лева досега са вложени за реновиране на административните сгради на полицията и пожарната в страната. Това са 51 сгради, от които 17 предстоят да бъдат обновени. Около 76 милиона лева са влезли в МВР по програми за благоустрояването на сградния фонд – реновиране, повишаване на енергийната ефективност, заяви още в Сандански министърът на вътрешните работи.

About the Author :

Leave a reply