Николай Ненчев определя делото срещу него като пълен фарс
08.05.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Делото срещу мен ще бъде пълен фарс, заяви пред бТВ бившият министър на отбраната Николай Ненчев. Той е съден по две обвинения – че не е изпълнил служебните си задължения и не е осигурил авиационна безопасност и летателна годност на самолети от изтребителната авиация на Военновъздушните сили на страната. Делото е насрочено за 9 май.

„Подготвил съм силна защитна реч. Надявам се още утре да имам възможност да пледирам пред съда”, коментира той.

„Делата бяха две, едното приключи с 3:0, бях оправдан на три инстанции”, подчерта бившият военен министър.

„Чувствам се патриот и няма да съдя държавата си”, категоричен беше Ненчев.

Според него парадът на военните за 6 май е изглеждал малко като ретропарад поради липсата на модернизация. „Надявам се в близките години вече да покажем нова, съвременна техника, която да отговори на очакванията на българските военнослужещи”, допълни той.

„Мислех си, че много по-трудно е да осигуриш парите, отколкото да ги похарчиш. Сега започвам да се съмнявам. Пари са осигурени, но не се харчат, което ме кара да си мисля, че може да има и друга мотивация. Бавят се вече година и половина, ние бяхме пред финала за подписването на договор за изтребителната авиация, така че аз очаквах в рамките на месец-два този въпрос да приключи. Така и не се случи, не се случи и договорът с Военно-морските сили, който трябваше да бъде подписан за два нови кораба. Обезпокоен съм”, каза още бившият министър.

Кадър: бТВ

About the Author :

Leave a reply