Вицепремиерът Симеонов се опъна на атаките срещу промени в Закона за хазарта
16.05.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Атаките срещу промените в Закона за хазарта са очаквани особено от тези, които са пряко засегнати. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов след среща днес в народното събрание с парламентарната група на „Воля“. Срещата бе по внесените от него законопроекти във връзка с някои атаки срещу Закона за хазарта.

Той посочи, че по закона няма позиция на хора, извън хазарта. „Съпротивата беше очаквана. Сигурен съм, че колегите от парламентарните групи в Народното събрание, които изразиха вече своята подкрепа, са я очаквали. Би трябвало да са я поставили предварително в разчетите и след като категорично казаха, че ще подкрепят Закона за хазарта, очаквам това да стане“, коментира Симеонов.

Във връзка с призива към народа да спаси националната си лотария, вицепремиерът заяви, че това му звучи като стадо акули, които призовават да не се посяга върху мечтите на младите рибки.

Подкрепям всяко предложение за увеличаване на данъка върху хазарта, каза още Симеонов. Той обърна внимание, че в Закона за хазарта на НФСБ не предвижда промени в данъците за хазарта и коментира идеята за 20% ДДС върху хазарта. „Аз декларирах, че ще подкрепим всяко предложение за увеличаване на данъка върху хазарта. В момента Българският спортен тотализатор е единственият законен източник на средства за българския спорт и е поставен в много неизгодно положение. Неговият периметър е изключително много ограничаван от 2012 г. досега. Той е загубил страшно много средства. Следователно и средствата за спорта са толкова драстично намалени“, каза вицепремиерът.

Той обясни, че това е така, тъй като няма изисквания за частните хазартни оператори да заделят средства за спорт. „Трябва да се помисли и в тази посока. След като обаче законът е така ограничителен за българския спортен тотализатор, не виждам причина да не се въведе и ДДС, така че долу-горе да се поизравнят“, заяви Симеонов.

About the Author :

Leave a reply