В ПЕС вярват, че кандидатите за членство в Евросъюза имат много да наваксват
17.05.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Страните, които са се устремили към влизане в Европейския съюз, имат много да наваксват. Такова мнение изрази пред Нова телевизия лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

Според него Общността се „намира в процес на преход към нова структура, към преформулиране и трябва да бъде по-ефективен”.

Евродепутатът каза още, че соченият за скептик по отношение разширяването на ЕС – Еманюел Макрон, е на мнение, че Европа трябва „да си подреди къщата преди да дава окуражаващи сигнали на други държави”.

„Brexit е най-добрата застраховка срещу евентуално излизане на друга страна от ЕС. Всички разбират, че Великобритания ще претърпи тежки икономически щети, но Европа, за съжаление – също”, каза още Станишев.

„Срещата на върха в София е историческо събитие и успех за България. Сега има префокусиране и това е наша заслуга. Двете звезди са премиерите на Гърция и Македония. Аз съм много горд от тези двама лидери – поемат политически рискове и са готови да водят към нов тип отношения“, констатира Станишев.

Той изрази надежда, че съвсем скоро ще има ясни резултати от разговорите, които ще се проведат в София в четвъртък.

„Хората от Западните Балкани са уморени от неопределеност и несигурност. Трябват да се предприемат стъпки, които да променят живота им”, категоричен бе лидерът на ПЕС.

About the Author :

Leave a reply