Президентът иска да се търси отговорност от политици за риска за военнослужещите
12.06.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Лобизмът убива. Крайно време е да се потърси отговорност от онези политици, които преследвайки користни политически интереси, със своите решения излагат на риск живота и здравето на нашите военнослужещи. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев при посещението си във ВМА, където се срещна с бордния техник на катастрофиралия вертолет Ми-17 офицерски кандидат Алексей Каменов.

Държавният глава изказа съболезнования си на близките и колегите на загиналите летци. Важното е, че Алексей Каменов е в добро, стабилно състояние, той е човек със силен дух, посочи Румен Радев. Това е една голяма трагедия и призовавам да няма политически спекулации по нея, защото не е морално, подчерта президентът.

Мнозинството прекрати модернизационните процеси в армията, върна ги в изходна точка, коментира държавният глава. „Предвидените за тези проекти стотици милиони къде изтекоха? Вместо да идат за ремонт на техника и подготовка, те пак отидоха за саниране. Отдалечаваме се от възможностите които трябва да имаме“, каза Румен Радев.

Решаването на проблемите иска държавническо отговорно мислене и адекватни действия“, заяви още президентът Радев. Като допълни, че би подкрепил всичко, което ще допринесе за по-бърз ремонт и поддръжка на техниката, и по-добра подготовка на състава.

Радев отбеляза, че през годините многократно е алармирал, че ще се стигне до положението да загиват летци. Като припомни, че за по-малко от година за втори път това се случва.

Държавният глава коментира още, че преди заключенията на разследващата комисия не би спекулирал за това каква е причината за инцидента от вчера.

Президентът каза, че е познавал загиналите летци.

About the Author :

Leave a reply