Имало повреда в опашния винт на катастрофиралия хеликоптер
12.06.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Най вероятно става въпрос за някаква повреда в опашния винт на вертолета, това е първоначалното впечатление. Така коментира пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов при посещението си във ВМА, където е настанен бордният техник на катастрофиралия вертолет Ми-17 офицерски кандидат Алексей Каменов.

Според мен окончателното становище ще го даде съответната комисия, но трудно можем да говорим за пилотска грешка, отбеляза министърът. По думите му машината е била в изправност, а през 2016 г. е минала на ремонт през „Терем“.

Министърът на отбраната допълни, че вертолетът не е дал признаци за повреда по-рано през деня.

Каракачанов е разговарял с Алексей Каменов. Състоянието му е стабилно, има травма на крака, каза министърът.

„Армията много отдавна е заложник на политиката. Заложник на празни приказки и на безхаберие 28 години“, коментира Каракачанов.

По думите му вероятно е необходима промяна в ЗОП, защото сегашният закон позволява на всяка фирма да обжалва обществени поръчки, а реално тези, които могат да ремонтират военна техника, са само две. И обясни, че по този начин се забавял ремонтът.

Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски обясни пред медиите, че офицерски кандидат Каменов се намира в стабилно състояние и няма опасност за живота му.

About the Author :

Leave a reply