БСП внасят вот на недоверие срещу кабинета по темата „Сигурност”
12.06.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

БСП ще внесе вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов по темата „Сигурност“. Това е решено на съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП и на ръководството на ПГ на „БСП за България“, съобщи на пресконференция заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев. Този вот ще бъде внесен самостоятелно и се надяваме на успех, добави той.

За оставката на вътрешния министър Валентин Радев, Стойнев коментира: „Той, според нас, вече си е отишъл“. По думите му оставката на вътрешния министър трябва да бъде още днес или утре.

Започваме още от днес да готвим мотивите за вота, точно кога ще стане – до края на седмицата или следващата, не мога да кажа, отговори на журналистически въпрос той. По думите му материалът е изключително голям, толкова много са примерите, дори последната фатална случка – инцидентът с военния хеликоптер, показва, че имаме огромни проблеми в сферата на сигурността. Всяка политическа сила, която смята, че в България има проблем със сигурността, е добре дошла да ни подкрепи, добави Стойнев.

Попитан защо не внесат вот на недоверие за цялостната политика, заместник-председателят на ПГ на левицата коментира, че наистина това правителство няма сфера, в която да се справя. Според него обаче вот по темата „Сигурност“ отговаря най-много на общественото негодувание. ГЕРБ обещаха полицай във всяко село, припомни той и коментира, че почти нищо не се случва от тяхната предизборна програма в сектор „Сигурност“, а изключително много се влошава ситуацията. Така че за нас тази тема е водеща и смятаме, че с нея реално може да има успех, добави Стойнев.

По думите му хората смятат, че не може да се живее повече в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, бизнесмен от Велико Търново намира смъртта си в центъра на София, през летище София влизат пътници, които дори не са и проверявани, а в същото време искаме да влизаме в Шенген. За последния случай в Ботевград, Стойнев коментира, че де факто правителството е неспособно да гарантира сигурността на гражданите в Република България.

Според него не е нормално чистачката да има най-голям кураж, когато бягат затворници, или министерството да спи и да не знае къде да потърси един престъпник. Най-нормално е да сложите под наблюдение най-близките му хора, коментира той.

Това правителство в тази конфигурация вече не може да продължи своята работа, заключи Стойнев.

About the Author :

Leave a reply