МВР министърът освободи от длъжност двама началници в София-област
14.06.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Вътрешният министър Валентин Радев заяви пред медиите, че е освободил от длъжност директора на ОДМВР – София Георги Григоров и неговия заместник комисар Веселин Георгиев. Причината е несправяне със служебните задължения.

Министър Радев обясни, че след срещата му вчера с ръководството на районното управление в Ботевград и ръководството на областната дирекция е взел решение за това действие.

Поводът за посещението на министъра, главния секретар на МВР и директора на ГДНП във вторник беше случаят с избягалия затворник Владимир Пелов, който беше убит в Ботевград при престрелка с Марио Панчев, също почина по-късно. Както и издирването на Радослав Колев, вторият избягал затворник от Софийския затвор, който се е укривал заедно с Пелов в Ботевград.

„Те не се справиха. Има нещо, което не е направено в цялата област“, каза Радев. И допълни, че е възложил на професионалното ръководство на МВР да му дадат предложение за заместник на Григоров.

По думите на министъра ръководството на областната дирекция не е успяло да обясни защо не са успели да се справят със ситуацията, като отбеляза, че са пропуснали да свършат „някои неща“.

Министър Радев каза още, че има и други допуснати грешки, за които ще бъде потърсена отговорност на други нива.

About the Author :

Leave a reply