Вицепремиерът Симеонов се оплака, че Министър Ангелкова саботира кабинета
14.06.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Министърът на туризма Николина Ангелкова саботира кабинета, обяви колегата й Валери Симеонов. Повод за думите на вицепремиера е предложението й да бъдат създадени национални курорти, които да не бъдат обхванати от закона на Симеонов за шума от заведенията.

Той намекна, че може да не остане на поста си, ако продължава блокирането на проекта му . Предложенията на Валери Симеонов бяха приети с 13 гласа „за“ и 1 „въздържал се“ на първо четене от комисията по икономика и туризъм в парламента. С тях се иска санкциите при наднормен шум да се увеличат, а МВР да контролира обектите. Предлага се и шумозамърсяването да бъде забранено от 23 часа до 8 сутринта.

„Според мен абсолютно го саботира. Това е все едно да кажеш, че законът за пътищата не важи за магистралите. Този закон е направен основно за големите национални курорти. Естествено, че саботира и то в интерес на една шепа олигарси в туризма, които са пуснали пипала и в политическите среди, да не кажа ръководството на държавата. Не съм Ванга да гледам в бъдещето, може и да не съм на този пост”, заяви вицепремиерът Симеонов.

About the Author :

Leave a reply