Шефът на лекарския съюз: Не са договаряни лимити за лъчелечение
14.06.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

„С Българския лекарски съюз не са договаряни лимити на лъчелечението и смятам, че става въпрос за недоразумение. Въпреки това ще следим и дори на един пациент да бъде отказано такова и да бъде сложен в листа на чакащите, ще реагираме остро”, заяви новият председател на БЛС Иван Маджаров.

Той е категоричен, че лекарите не могат и не бива да отказват лечение на който и да било пациент. „Не трябва да се допуска българските пациенти да се лекуват в чужбина, защото тук се инвестираха огромни средства, за да се сдобием с техника”, допълни още Маджаров.

По думите му разликата в цените и стойността на всяка медицинска услуга тук и в чужбина са значителни и българската страна трябва да направи всичко възможно нашите пациенти да се лекуват тук. „В момента тук се прилагат най-съвременните методи на лечения”, каза Маджаров.

„Не твърдя, че 4 млрд. лв. са малко, но освен тях има данни за още почти толкова, които се плащат извън публичния фонд”, каза Маджаров по повод парите за здравеопазване.

По думите му системата се нуждае и от тях, защото благодарение на допълнителните пари пациентите получават лечение.

Подобно на предишния председател на БЛС, Маджаров също е категорично против въведената здравна карта. В този си вид тя не е подкрепена от БЛС, защото не са участвали активно в изработването ѝ и не са взети основни неща предвид, като регионални особености, например.

Снимка: бТВ/Ладислав Цветков

About the Author :

Leave a reply