Борисов: България става все по-добра в икономическото си развитие
21.06.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

България става все по-добра в икономическо развитие. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на Икономически форум в Пловдив, предаде Агенция „Фокус“.

„Ако трябва да мерим политиците по нещо, то е колко вътрешен продукт могат да организират в своите държави и колко след това се разпределя на глава на населението. Икономиката се променя. Имаме вече над 6% износ повече и то в иновативните технологии, машиностроене – в сфери, които не са на услуги, а в реалното производство. Завод след завод се появява. Това се дължи на хилядите работни места“, коментира премиерът.

„Само преди няколко седмици излязоха новите проучвания, които показват стабилността и това, което има България към днешна дата е стабилна перспектива. 10% плосък данък и 20% ДДС – идеално за инвеститори. Това ще продължи докато ние управляваме. Под 6% е безработицата“, заяви министър-председателят.

Бойко Борисов отбеляза, че външният дълг на страната е 25% от БВП и по този показател е на трето място в Европа. „Мисля, че и в това отношение България е за пример. И то в бюджетен излишък. Умишлено държим, за да имаме възможност да сваляме дълга, защото до края на годината ще го направим на 24%, максимум 25%, което дава по-големи перспективи за влизането в Еврозоната. Не се управлява лесно в този див популизъм, който е обхванал и света, и България. Може да се спрем на това, което е плюс и това са безспорни факти“, коментира той.

Премиерът каза още, че се работи и по инфраструктурата в страната. „Опитайте се да си представите как от Пловдив отидете през „Струма“ до Солун за часове. Прекрасни места за инвеститори има, прекрасни места да се развиват цехова, да се развият производствата, да се разширяват производствата, туризъм, природни ресурси и енергийната сфера. Пренос на ток, пренос на газ. Какво повече би желал бизнесът?“, коментира Борисов.

About the Author :

Leave a reply