Учители и ученици знаели, че Йоан Матев е убиецът от Борисовата градина, но си мълчали
22.06.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Преподавателите и съучениците на Йоан Матев са предполагали, че именно той е издирваното момче във връзка с убийството на Георги в Борисовата градина, но никой не се обадил в полицията, стана ясно по време на вчерашното заседание на съда, където отново бяха разпитани свидетели.

Сред тях беше една от преподавателките на Матев, която разказа, че убийството е обсъждано в часовете и е говорено, че именно Йоан е момчето от разпространеното видео, заснето в близост до Борисовата градина. От разпита и стана ясно още, че няколко седмици след убийството на Георги директорката на училището, в което е учел Йоан, е поискала персонално специална бележка за извинение на отсъствията на Матев на 2 юни.

Йоан Матев е обвинен за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, което се случи на 2 юни 2015 г. Братът на Йоан Марсел Матев беше ключов свидетел по делото. След като година и половина полицията не успя да разкрие престъплението именно Марсел отведе разследващите до оръжието, с което е бил убит Георги. В показанията си Марсел разказал, че брат му е признал, че е убил 16-годишното момче.

Преди около месец обаче Марсел Матев се възползва от правото си по закон да се откаже да свидетелства, ако може да уличи в престъпление свой роднина. Другите свидетели по делото са съученици, преподаватели и познати  на Матев, както и близки и познати на Георги.

Вчера в заседателната зала за втори път беше разпитана приятелката на убитото момче Лора Крашевска. Изслушана беше и  Стефания Коларова, която е била ученичка в училището на Йоан. Именно тя се свързала с приятел на Лора, за да му каже, че всички в училище говорят, че човекът  от клипа, разпространяван от  медиите и в социалните мрежи, в който се вижда как момче се отдалечава от мястото на убийството на Георги,  е Йоан.

Съмненията били възникнали след рязка промяна във външния вид на Матев. Въпреки че според показанията на повечето съученици на Йоан, те са били почти сигурни, че именно той е търсеното от полицията момче, никой не се обадил и не съобщил за предположенията си.

Освен учениците обаче учителите също подозирали, че на клипа е Матев. Днес беше разпитана и една от неговите преподавателки, която попитала защо ѝ показват Йоан в момента, в който видяла кадър от видеозаписа.

Снимка: Канал 3

About the Author :

Leave a reply