Даниела Начева бе избрана за и.д. ръководител Специализираната прокуратура
12.07.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

След като на 4 юли Иван Гешев бе избран за зам.-главен прокурор, прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) определи на вчерашното си заседание временен ръководител на Специализираната прокуратура. Това е досегашният заместник на Гешев – Даниела Начева, която заедно с него е и наблюдаващ прокурор по мегаделото КТБ, съобщава „Правен свят“.

Прокурор Начева, която е и говорител на Специализираната прокуратура, ще я ръководи до избирането на титуляр.

На заседанието си прокурорската колегия на Съвета извърши още една кадрова рокада измежду заместниците на ръководителя на Специализираната прокуратура. Прокурор Детелина Йотова, която досега бе един от тримата заместници на Иван Гешев, е освободена от поста. Причината за това е скорошното й командироване в Апелативната специализирана прокуратура, което реално й пречи да изпълнява ръководните си задължения.

На нейно място кадровиците назначиха прокурор Кирил Пейчинов. В ръководния екип на Специализираната прокуратура има още един заместник – това е Димитър Франтишек Петров. Той бе назначен през март на мястото на също командирования Красимир Тренчев.

About the Author :

Leave a reply