След указ на президента Радев Младен Маринов вече може да стане МВР министър
20.09.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР, за да стане министър на вътрешните работи. Във връзка с постъпили запитвания от представители на медиите информираме, че в президентската институция са внесени необходимите документи в съответствие със съгласувателната процедура, предвидена в чл.32, ал.2 от Устройствен правилник на Министерския съвет и на неговата администрация, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

След разписания указ се очаква днес Народното събрание да освободи Николай Нанков като министър на регионалното развитие и благоустройството, Ивайло Московски като министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Валентин Радев като министър на вътрешните работи. Очаква се техните места да заемат Петя Аврамова – МРРБ, Росен Желязков – МТИТС и Младен Маринов – МВР.

След като правителството се съобрази със закона и задейства съгласувателната процедура за освобождаването на г-н Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, днес подписах указа, написа президентът Румен Радев във Фейсбук.

Слабостите, пропуските и скандалите в работата на министерството допълнително обосновават това решение, посочва държавният глава. „С намерението си да предложи г-н Маринов за министър на вътрешните работи министър-председателят и управляващото мнозинство поемат отговорност за кадрово решение, което се приема критично от обществото“, добавя президентът Радев.

About the Author :

Leave a reply