Желязков ще наблегне на решаването на проблемите в БДЖ
21.09.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Проблеми в БДЖ има и решението им е един от основните приоритети на кабинета в сектор „Транспорт“. Другият е концесията на Летище „София“. Това каза новият министър на транспорта Росен Желязков в интервю за бТВ.

„Не мога да кажа дали съм доволен от шефа на БДЖ, защото все още не съм разговарял с него. Тепърва ще се срещам и провеждам разговори с мениджърския екип. Няма да говоря сега за кадрови промени. Към 2009 година БДЖ е имало 900 млн. лв. задължения, които сега са изплатени. Ще се работи за модернизация“ каза той и добави, че не го притеснява, че има обжалване на обществената поръчка за нови влакове от страна на „Сименс“ и „Шкода“.

„Лично мое желание и цел да се справя с проблема на безопасността по пътищата. Ивайло Московски свърши много работа и се надявам да я продължа“, добави Желязков. Той очерта и очакванията си за новия пост. „Един министър трябва да е добър мениджър, а не най-доброят експерт, ще работя за подобряване на координацията и взимаме на решения, което е проблем за цялата администрация“, смята той.

Според него няма спешни „пожари за гасене“ в оглавяваното от него министерство. Желязков уточни, че кандидатурата му е била предложена от премиера, но това не е било най-благоприятният начин да влезе на новия пост – на мястото на предшественика си, с когото се познава от 10 години.

Той акцентира, че публикациите, които се тиражират в публичното пространство, по повод отношенията му с началника на кабинета – Румяна Бъчварова, са жълти новини. „Всеки , който е в публичната сфера не е застрахован да го залеят фалшиви новини. С Бъчварова съм работил четири години – беше добро служебно сътрудничество“, каза той.

Кадър: бТВ

About the Author :

Leave a reply