Премиерът се включи в среща по проблема с наркотиците, организирана президента на САЩ
25.09.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Премиерът Бойко Борисов взе участие в срещата на високо равнище „Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците“. Това съобщиха от пресслужбата на министерския съвет.

Форумът, който се проведе в централата на ООН в Ню Йорк, се организира от президента на САЩ Доналд Тръмп, а България е съдомакин на срещата. Премиерът Борисов е начело на българската делегация, която участва в 73-ата сесия на ООН.

По време на срещата на високо равнище страните участнички заявиха категоричен ангажимент за предприемане на действия за борба с проблема с наркотиците. Всяка страна декларира готовност да се включи в прилагането на стратегия, ограничаваща в максимална степен разпространението и употребата на наркотични вещества.

Документът визира четири основни точки, които държавите поемат ангажимент да разработят: намаляване на търсенето на наркотични вещества чрез образование, кампании и превенция на злоупотребата с наркотични вещества; разширяване на усилията за лечение с цел спасяване на живот и насърчава на възстановяването на наркозависимите; укрепване на международното сътрудничество в областта на съдебния, правоприлагащия и здравния сектор и премахване на достъпа до незаконни наркотични вещества чрез спиране на производството и трафика им.

About the Author :

Leave a reply