След 4 трупа в Каспичан – убиецът имал психични отклонения
27.09.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Вчера в къща в Каспичан бяха открити четири тела. Полицията задържа съсед и роднина на убитите – всички членове на едно семейство.

Убити са мъж на 81 години, съпругата му на 70 години, както и техните две деца – мъж и жена. Те са убити по изключително жесток начин с брадва и нож, убиецът е бил племенник на убития възрастен мъж. Двамата са имали спор за имоти. Убиецът се казва Петър и е на 64 години, той е задържан, направил е пълни самопризнания, не е освидетелстван.

Моето лично мнение, на база на информацията, която тече, че извършителят на четворното убийство в Каспичан има психични отклонения. Той дори не е предприел мерки, за да укрие своето деяние, коментира пред Нова телевизия криминалистът Ботьо Ботев. Според него обществеността е пряко ангажирана с подобни случаи като убийството в Каспичан.

„Да считаме, че може да се сложи полицай във всеки дом е нереално, и не житейски истински. Тук до известна роля играе настройката на обществеността и тя да бъде ангажирана с това. За такива негативни отношения, които възникват в обществото, трябва да бъдат уведомявани съответните служби“, обясни той.

Ботев каза още, че разглеждайки този случай в Каспичан, е прекалено рано да се правят каквито и да е изводи за това, което се е случило. Според него съществено важно при един такъв тежък инцидент, да се направят първоначално няколко задължителни неща: оглед на местопроизшествието, защото от там ще се вземат конкретни насоки за това, което се е случило.

„Ние можем да разсъждаваме за това, дали е станало инцидентно, дали убийството е планирано, дали извършителят има психопатни наклонности. Този случай е лесен за работа и той ще бъде решен съобразно всички изисквания на закона. Обществеността в лицето на служби, психиатри, местна власт трябва да се реагира на подобни негативни отношения“, обясни той.

По думите му в предишни години също е имало подобни ситуации, но агресията през последното десетилетие се увеличава.

About the Author :

Leave a reply