Корнелия Нинова внесе в СЕМ документите за телевизия на БСП
28.09.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Председателят на БСП Корнелия Нинова и управителят на дружеството “Българска свободна медия” Любомир Коларов подадоха днес документи в СЕМ за регистрация на телевизия.

„Избрахме името „Българска свободна телевизия“, защото вярваме, че в нея ще бъде изразявано свободно мнението на хората, без страх, а истината и фактите да се представят такива, каквито са, без цензура“, каза Нинова при внасянето на документите в СЕМ.

Според нея бъдещата медия ще спомогне България да не е на в края на класациите по свобода на словото. По думите й стремежът е до декември тази година телевизията да стартира, но това зависи и от СЕМ. Нинова допълни, че по медията ще е обществена и ще наблегне основно новини и публицистични предавания. Вече има заявен голям интерес към новата телевизия както от журналисти с опит, така и от завършващи по специалността млади хора.

„Телевизията ще бъде обществена. Имаме желанието да бъде интересна и ще заложим на информацията и публицистиката“, каза от своя страна Любомир Коларов. Той добави, че обществото се нуждае преди всичко от точна, ясна и проверена информация, която да разкрие истината за ситуацията у нас и в чужбина. „Девизът на нашата телевизия ще бъде „Бъди свободен“, обяви Коларов.

About the Author :

Leave a reply