Данъчните „запечатаха“ хотел „Маринела“, но той е пълен с гости
28.09.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Запечатаха административно хотел „Маринела” на бизнесмена Ветко Арабаджиев. В петък сутринта в сградата не цареше обичайното оживление, но в същото време от хотела казват, че всички стаи са заети за дни напред, съобщи Нова телевизия.

От управата заявиха, че административната санкция е наложена заради друга фирма. При проверка от НАП не е бил представен документ за сертификация на софтуера за резервации в хотела. Според управата на „Маринела” всички необходими документи са били внесени към НАП на 17 септември и хотелът продължава да функционира. А запечатването от НАП може да бъде обжалвано.

По-рано спецсъдът запорира банкови сметки, имоти и дружествени дялове на Ветко и Маринела Арабаджиеви, по искане на Специализираната прокуратура. Семейството е обвинено в данъчни престъпления и пране на пари. Те бяха обявени за издирване чрез Интерпол.

За постоянно в ареста е техния син Вълчо Арабаджиев, както и двете счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Те бяха задържани при акция в хотелите на Арабаджиеви и обвинени, че са част от престъпна група, занимавала се с укриване на данъци и пране на пари.

About the Author :

Leave a reply