БСП пак ще иска вот на недоверие към кабинета, този път на тема „Здравеопазване“
01.10.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

БСП ще иска вот на недоверие към кабинета „Борисов“ 3 на тема „Здравеопазване“. Това решение бе взето по време на редовно заседание на Националния съвет на БСП заради влошаващото се състояние на здравеопазването и намерението на управляващите да правят реформи, които ще натоварят допълнително финансово всеки български гражданин, а качеството на здравните услуги няма да се подобри.

„Това не е здравна реформа, а здравен геноцид“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Това ще бъде третият вот към кабинета „Борисов“ 3, който БСП внася, след като през януари тази година вотът на недоверие на тема „Корупция“ не успя да мине, а в края на юни правителството преодоля и втория вот на недоверие, поискан от опозицията, на тема „Сигурност“. ПГ на „БСП за България“ разполага със 79 народни представители, чиито подписи са достатъчни за внасянето на мотивите и проекторешението за вот на недоверие в деловодството на парламента.

На заседанието беше представена и визията за телевизията на БСП – „Българска свободна телевизия“, след като през изминалата седмица в СЕМ бяха внесени необходимите документи за получаване на регистрация. По думите на лидера на БСП Корнелия Нинова телевизията ще има за цел да отговори на нуждата от свобода за изразяване на мнения, от обективна и достоверна информация. По думите ѝ акцент в програмната схема ще бъдат емисиите новини, публицистичните предавания и разследващата журналистика. Важните политически събития, ще бъдат излъчвани на живо.

Важен акцент в програмата на телевизията ще бъдат предаванията, посветени на местната власт, както и на живота на хората в малките населени места – техните проблеми, но и примерите за успешност. За по-младото поколение ще има отделен модул.

Намеренията са Българска свободна телевизия да стартира до края на годината. Телевизията ще се разпространява по кабел и сателит.

About the Author :

Leave a reply