В БСП има напрежение заради едноличния начин на ръководене на партията
01.10.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

„Има вътрешни напрежения в БСП, свързани с едноличния начин на ръководене на партията”, каза Михаил Миков в интервю за бТВ.

По думите на бившия лидер на червените в партията има членове, които смятат, че националният ѝ съвет е ненужен. „Това е едно дълбоко неразбиране на демократичното функциониране на една партия. Един Бриго Аспарухов вземете – той едва ли не се сърди защо се изказват членовете на националния съвет”, коментира Миков.

Той е категоричен, че има еднолично управление в партията от страна на Корнелия Нинова. „Не бива да се взимат така решенията в БСП”, допълни още Миков.

Той уточни, че идеята за нов вот на недоверие на тема здравеопазване била негова, тъй като чувствителността на българските граждани е особено силна по тази тема.

„Кирил Ананиев предлага все повече и повече пари да влизат в система, в която се вижда, че отиват в частните лечебни заведения. Сега българина плаща здравната си вноска и доплаща, а в идеите на Ананиев се иска да се регламентира това плащане”, допълни още Миков.

„Той не може да осигури контрол и продължава същото – все повече пари, все повече изтичане”, каза Миков.

About the Author :

Leave a reply