Правната комисия на парламента подкрепи Красимир Влахов за конституционен съдия
04.10.2018  //  By:   //  Актуално  //  No Comment

Красимир Влахов, снимка: news.lex.bg

С 12 гласа „за“, нито един „против“ и 4 „въздържал се“ парламентарната Комисия по правни въпроси подкрепи кандидатурата на Красимир Влахов за конституционен съдия. Влахов е единственият номиниран от квотата на парламента, а предложението той да заеме поста беше направено от ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Предстои окончателно изборът му да бъде утвърден и в пленарна зала, съобщава сайтът news.lex.bg.

От „БСП за България“ вече обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата и ще се въздържат при гласуването в зала с аргумента, че изборът на конституционен съдия е предрешен. Именно с този мотив и Янаки Стоилов отказа номинация на левицата за заемане на поста.

„Никога, в работата си до момента, не съм давал основание да ме свързват с политическа партия и партийна централа. Никога не съм имал политически обвързаности и зависимости и това е кристално ясно от моята биография“, категоричен беше Красимир Влахов.

Намерението на управляващите да го номинират за конституционен съдия му е съобщено лично от председателя на Правната комисия Данаил Кирилов, но е преминало и през задълбочен процес на обсъждане.

„Макар и никога да не съм очаквал, че на този етап от моето професионално развитие ще получа такава възможност, защото тя е най-голямото професионално предизвикателство за един юрист, признавам си – изкуших се“, сподели съдия Влахов.

About the Author :

Leave a reply